Imprimare

Primele operatii de chirurgie cardiaca pediatrica la Spitalul „Marie Curie”, efectuate de medicii italieni

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O echipa de specialisti italieni de la clinica San Donato din Milano va efectua, de luni pana joi, primele operatii de chirurgie cardiaca pediatrica la Spitalul de copii Marie Curie, conform unui comunicat remis Agerpres de Ministerul Sanatatii.

Aceasta este prima misiune din cadrul programului de "Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice", initiat de Ministerul Sanatatii in colaborare cu clinica San Donato si fundatia Bambini Cardiopatici nel Mondo.

In aceasta perioada, se vor efectua mai multe operatii pentru corectarea unor malformaţii congenitale cardiace. In acest sens, s-au verificat toata aparatura si echipamentele medicale din sala de operatie si terapie intensiva din cadrul Spitalului de copii Marie Curie.

Activitatea chirurgicala din Departamentul de cardiochirurgie al Spitalului Marie Curie incepe anul acesta cu misiuni medicale periodice si va deveni tot mai sustinuta in perioada urmatoare, urmand a fi complet functionala cu specialistii din Romania formati pana la sfarsitul programului, subliniaza MS.

Departamentul de Cardiochirurgie pediatrica al Spitalului de copii Marie Curie a fost amenajat si dotat in urma unei investitii totale de aproximativ patru milioane de euro, bani proveniti din donaţii publice cu ajutorul Asociaţiei Inima Copiilor, din partea Ministerului Sanatatii, dar si din sponsorizari.

MS precizeaza faptul ca nu se vor face declaratii pana la conferinta de presa de la finalul misiunii, astfel incat activitatea medicala sa se poata desfaşura “fara presiune, in mod profesionist si in conditii de liniste si siguranta pentru copiii care urmeaza a fi operati”.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Primele-operatii-de-chirurgie-cardiaca-pediatrica-la-Spitalul-_Marie-Curie_-efectuate-de-medicii-italieni_19202/

lauff lautf laurf