Imprimare

Productia principalelor vaccinuri ar putea fi reluata in 2 ani la Cantacuzino

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In doi ani ar putea fi reluata productia principalelor medicamente la Institutul Cantacuzino, a afirmat luni ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

"Se produce la Cantacuzino, linia de fabricatie este pusa in functiune. Sper ca in jur de 20 decembrie sa putem sa luam de acolo cele 400.000 de doze pe care le-am contractat. Anul acesta este anul de punere in functiune a vaccinului antigripal, cu restul trebuie sa facem alte investiti, pentru ca linia nu este aceeasi, sunt linii diferite. Ne-am propus ca in doi ani de zile sa reluam principalele produse pe care Cantacuzino le facea', a afirmat demnitarul.

Potrivit Ministerului Sanatatii, in perioada 1-19 august s-au facut demersuri care vizeaza o mai "corecta si transparenta" cheltuire a banilor publici, o mai buna organizare, precum si identificarea solutiilor manageriale necesare pentru ca activitatea Institutului Cantacuzino sa fie una performanta, pe masura prestigiului acestei institutii sanitare.

De asemenea, au fost luate masurile tehnice pentru repornirea productiei de vaccin gripal, pentru deblocarea activitatii si pentru retehnologizarea liniei de BCG, iar in plan financiar au fost renegociate mai multe contracte si renegociate altele, realizandu-se astfel o economie de aproape 25.000 euro.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Productia-principalelor-vaccinuri-ar-putea-fi-reluata-in-2-ani-la-Cantacuzino_19206/

lauff lautf laurf