Imprimare

Sanatatea ar putea castiga bani din contributiile RCA si din studiile clinice

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat luni, in cadrul unei dezbateri, ca o parte a contributiilor provenite din asigurarea obligatorie auto ar trebui transferate catre sectorul medical de urgenta si ca probabil, pana la sfarsitul anului, vor fi realizate formele tehnice ale unui astfel de transfer, relateaza Agerpres.

“Cele mai multe accidente rutiere se finalizeaza cu traume care au nevoie de ingrijiri medicale de urgenta. Probabil pana la sfarsitul anului vom realiza formele tehnice ale unui astfel de transfer”, a afirmat Nicolaescu.

Potrivit demnitarului, a doua cale de a aduce bani catre sistemul medical ar putea fi transformarea studiilor clinice intr-o “activitate comerciala”, urmand sa se perceapa TVA.

“Eu cred ca noi avem o piata de peste un miliard de euro de studii clinice. Puneti 24% daca transformam intr-o activitate comerciala - ceea ce si este - si vedeti cate sute de milioane de euro putem sa obtinem. Cu banii acestia am putea face cel putin doua programe de sanatate de la cap la coada perfect, ceea ce eu cred ca ar fi in avantajul nostru”, a explicat ministrul.

Nicolaescu face aceste declaratii pe fondul nemultumirilor salariatilor din sistemul medical, in urma intalnirii de pe 22 septembrie cu reprezentantii Coalitiei profesionistilor din sanatate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sanatatea-ar-putea-castiga-bani-din-contributiile-RCA-si-din-studiile-clinice_19204/

lauff lautf laurf