Imprimare

Transpiratia in exces, intre afectiune medicala si sursa de disconfort

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Transpiratia in exces sau hiperhidroza este o afectiune care provoaca numerosi factori de disconfort, dar care este usor tratabila. Aceasta este concluzia unui studiu al cercatatorilor danezi.

Studiul aplicat pe un esantion de 2.095 de persoane din Germania si Regatul Unit, cu varste cuprinse intre 15-60 de ani, indica, printre altele, ca 4 din 5 adolescenti considera transpiratia neplacuta sau chiar foarte neplacuta.

Conform cercetarii, 97% dintre tineri intampina probleme in controlul transpiratiei iar 39% dintre acestia au incercat cel putin o data pe saptamana un remediu. Dintre solutiile alese, 51% folosesc un deodorant cu aplicare zilnica, 30% mascheaza mirosul cu parfum iar restul de 19% evita activitatile fizice si fac mai mult de un dus pe zi. Conform specialistilor, solutia cea mai eficienta este folosirea unui antiperspirant care sa stopeze pe termen lung transpiratia excesiva.

Efectele hiperhidrozei sunt dificil de neobservat. Petele de pe haine si odorul neplacut ii...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Transpiratia-in-exces_-intre-afectiune-medicala-si-sursa-de-disconfort_19208/

lauff lautf laurf