Imprimare

Busoi: Spitalele vor avea fonduri pentru salarii si utilitati pana la sfarsitul anului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Cristian Busoi, a precizat marti ca spitalele vor avea asigurata finantarea pentru salarii si utilitati pana la sfarsitul anului, urmand ca fondurile pentru celelalte cheltuieli sa fie asigurate din bugetul pe anul viitor sau prin rectificare bugetara, potrivit Agerpres.

"Daca spitalele trimit pacientii, in mod constant, sa-si cumpere medicamente, este intolerabil din punctul meu de vedere. Decontarea pe caz rezolvat cuprinde si medicamente. Noi nu platim pentru un asigurat faptul ca a intrat in spital, ci platim si partea de medicamente. Facem o analiza in acest moment sa vedem din ce motiv au redus achizitiile de medicamente. Sunt situatii in care unele spitale, de exemplu, au crescut foarte mult costurile pe servicii externalizate, si-au externalizat laboratorul, paza, celelalte servicii si atunci fac economie din bugetul de medicamente", a precizat presedintele CNAS, la o conferinta de presa.

Cristian Busoi a adaugat ca se va face o analiza la nivelul caselor judetene si spera ca acestea sa analizeze bugetele spitalelor.

"Referitor la bugetul pentru anul 2014, acesta ar trebui sa fie ca in 2013, fara sa acopere si datoriile", a sustinut Busoi.

Cu o zi inainte, presedintele Casei, Cristian Busoi, afirma ca in 2013 bugetul institutiei va depasi cinci miliarde de euro, cel mai mare de la infiintare.

Seful CNAS a mai precizat ca banii pentru acoperirea tratamentelor oncologice pentru cei 7.500 de pacienti, respectiv 60-70 milioane de lei, vor fi acoperiti din rezerva, iar daca nu vor ajunge, au fost identificate cateva solutii de finantare, de la Reabilitare si Recuperare Medicala, Dispozive Medicale, Servicii Private de Transport cu Ambulanta si de la Prestatii Medicale in baza acordurilor internationale.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Busoi_-Spitalele-vor-avea-fonduri-pentru-salarii-si-utilitati-pana-la-sfarsitul-anului_19211/

lauff lautf laurf