Imprimare

Creste numarul protestatarilor din fata Ministerului Sanatatii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In a cincea zi de proteste ale personalului din sistemul medical s-au adunat 160 de persoane in fata Ministerului Sanatatii, din Constanta, Satu-Mare, Vaslui, Brasov, Galati si Braila, a anuntat Marius Sepi, presedintele SANITAS.

Acestia protesteaza pentru ca bugetul sanatatii sa ajunga la 6% din PIB, pentru un contract colectiv de munca la nivel national si pentru salarii mai mari in intreg sistemul medical. Psihologii vor decontarea serviciilor de catre CNAS si deblocarea posturilor pe Psihologie in institutiile publice. De asemenea, reprezentantii Colegiului Farmacistilor din Romania vor integrarea farmaciilor ca sectie de spital si prelungirea platii TVA-ului la incasare de la 90 la 180 de zile, pentru ca CNAS intarzie cu platile catre farmacii cu 120-300 de zile.

“Vrem sa ii batem cu propriile lor arme. Sunt lucruri pe care dansii (guvernantii) le-au promovat in campanile electorale”, a spus presedintele SANITAS, Marius Sepi.

“Suntem neauziti, pacientii nostri sunt bolnavi, personalul sanitar este bolnav! Suntem doar blamati, suntem vanati, daca gresim suntem facuti de ras, dar nimeni, niciodata, nu gaseste rezolvare. Este jenant, iar noi suferim”, a declarat un medic protestatar.

Ministrul Santatatii se intalneste miercuri, in sedinta de guvern, cu primul-ministru, Victor Ponta, pentru a discuta problemele si nemultumirile personalului din sanatate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Creste-numarul-protestatarilor-din-fata-Ministerului-Sanatatii_19216/

lauff lautf laurf