Imprimare

Academicianul Laurentiu M. Popescu, primul roman distins cu “Magnolia Alba” la Shanghai

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Academicianul Laurentiu M. Popescu, presedintele Sectiei de Stiinte Medicale a Academiei Romane si director general al Institutului National de Patologie “Victor Babes” din Bucuresti este primul roman distins cu prestigiosul premiu “Magnolia Alba” acordat de Guvernul Municipalitatii Shanghai. Aceasta inalta distinctie acordata academicianului roman vine ca o recunoastere absoluta a oamenilor de stiinta chinezi pentru descoperirea noilor celule umane, Telocitele, realizata de Laurentiu M. Popescu, dar si pentru intreaga cooperare stiintifica in domeniul Telocitelor pe care directorul general al Institutului “Victor Babes” a dezvoltat-o in ultimii ani.

“Este fara doar si poate un premiu care ma onoreaza si, probabil, ca este consecinta unei valori intrinseci a relatiilor pe care le-am stabilit din punct de vedere stiintific cu cercetatorii chinezi in contextul in care in China se studiaza intens celulele descoperite de mine in urma cu trei ani” a declarat directorul general al Institutului “Victor Babes”.

Pe 17 septembrie, la Shanghai s-au acordat premiile anuale “Magnolia Alba” in semn de apreciere a contributiilor aduse de personalitati din intreaga lume in dezvoltarea cooperarii, pe diverse domenii, cu Municipalitatea Shanghai. Academicianul Laurentiu M. Popescu a fost unul dintre cei 33 de laureati ai “Magnoliei Albe” si singurul distins pentru cercetarea in domeniul medical, alaturi de el numarandu-se presedinti de mari companii din SUA, Marea Britanie, Japonia, Germania, Franta, Olanda sau Italia.

Acest prestigios premiu i-a fost decernat Academicianului Laurentiu M. Popescu dupa doar un an de cand Academia Internationala de Cercetari Cardiovasculare, cu sediul in Statele Unite ale Americii, i-a acordat “Medalia de Aur 2012“, distinctie considerata de varfurile medicinei internationale ca un adevarat premiu Nobel pentru cardiologie.

“Cred ca nu este deloc lipsit de importanta faptul ca in doi ani consecutivi, lumea stiintifica din SUA si acum cea din China sa decerneze in semn de recunoastere a muncii si contributiilor tale aduse cercetarii medicale aceste premii de maxima importanta” a adaugat Academicianul Laurentiu M. Popescu.

Prin rezultatele deosebite obtinute in domeniul cercetarii, Academicianul Laurentiu M.Popescu a reusit sa puna Institutul National “Victor Babes” din Bucuresti pe harta mondiala a valorilor autentice alaturi de colosi industriali din diverse domenii precum Siemens, Philips, HP, Panasonic, SKB, Boehringer, Bayer etc.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Academicianul-Laurentiu-M.-Popescu_-primul-roman-distins-cu-_Magnolia-Alba_-la-Shanghai_19223/

lauff lautf laurf