Imprimare

Prezentare de carte a celebrului chirurg Marius Barnard

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Legendarul chirurg Marius Barnard isi va prezenta cartea "Momente-cheie dintr-o viata in slujba binelui", marti, 1 octombrie, ora 19.00, la libraria Humanitas de la Cismigiu. Volumul a aparut la Editura Humanitas, in colectia Memorii/Jurnale.

Invitati vor fi dr. Martin S. Martin (Chattanooga, USA), dr. Daniel Constantinescu (Philadephia, USA) si scriitorul Gabriel Liiceanu.

„Un lucru uneste toate momentele-cheie din prodigioasa carte a doctorului Marius Stephanus Barnard: nevoia de a participa la infaptuirea binelui", spune Dr. Martin.

"Model i-a fost tatal sau, misionar protestant in umilul oras Beaufort West, din zona desertului Karoo (Africa de Sud). Marius si fratele sau aveau sa cunoasca succesul si notorietatea celei mai fascinante aventuri a stiintei medicale, primul transplant cardiac uman. Manat de ardoarea unei misiuni, a fost un chirurg cardiac devotat, a contribuit la perfectionarea tehnicilor de operatie si a salvat vietile a mii de pacienti, intre care si sute de bolnavi romani. Tot in spiritul unui misionar, asumandu-­si riscuri si critici, a mers cu echipa lui in tarile unde chirurgia cardiaca avea nevoie de ajutor, inclusiv in Romania, lucrand acolo luni de zile fara nici o recompensa. La sfarsitul carierei de chirurg, s-a dedicat politicii si activitatii parlamentare, militand pentru indepartarea apartheidului si inegalitatilor sociale din Africa de Sud. A avut apoi ideea de a crea o asigurare care sa-i ajute imediat pe cei loviti de boli grave, de durata, care necesita tratamente complexe si costisitoare. A strabatut lumea pentru a raspandi acest tip de asigurare — care ar trebui sa-i poarte numele.

Cartea de fata spune povestea vietii unui luptator care cunoaste el insusi suferinta si boala, dar gaseste prin ele calea de a redobandi credinta si speranta.“, spune Martin S. Martin.

Volumul a fost lansat, sambata, 28 septembrie, in cadrul Simpozionului Societatii de Medici si Naturalisti Iasi - Congresul SRCCV 2013, Iasi.

Vineri, 4 octombrie, ora 10.30, la Centrul International de Conferinte Casino Sinaia, cartea "Momente-cheie dintr-o viata in slujba binelui", va fi prezentata in cadrul Congresului National de Cardiologie. Vor vorbi: conf. dr. Ioan Coman (Bucuresti), dr. Daniel Constantinescu (Philadephia, USA), dr. Martin S. Martin (Chattanooga, USA) si Gabriel Liiceanu.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prezentare-de-carte-a-celebrului-chirurg-Marius-Barnard_19224/

lauff lautf laurf