Imprimare

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2013-2014, la UMF Carol Davila, pe 1 octombrie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Festivitatea de deschidere a noului an universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti se va desfasura marti, 1 octombrie, in Amfiteatrul Facultatii de Medicina, "George Emil Palade", incepand cu ora 9.00

Primarul general al Capitalei, Prof. Dr. Sorin Oprescu, impreuna cu Acad. Ioanel Sinescu si Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel vor inaugura festivitatea de deschidere a anului universitar din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti.

“Va invit sa va identificati cu sloganul universitatii noastre "Fii gata de triUMF!" ca motto al demersului nostru profesional”, declara Acad. Ioanel Sinescu.

Rectorul UMF „Carol Davila" ii indeamna pe tinerii care vor pasi pentru prima data in universitate, in calitate de studenti, “sa vina cu incredere, cu emotii pozitive si constructive", pentru ca vor dezvolta proiecte inovatoare si de cercetare in medicina, "vor deveni buni, mult mai buni, atat pentru ei insisi, cat si pentru pacientii de care vor fi pe deplin responsabili, intr-o buna zi".

Rectorul mai spune ca medicina poate fi facuta doart din pasiune si cu daruire. "Ii felicit pe toti cei care au optat pentru aceasta profesie nobila si ii asigur ca au facut o alegere excelenta si ca bucuriile si implinirea generate de un pacient vindecat de un medic, sunt de negrait in cuvinte", adauga acesta.

Prof. Dr. Doina Plesca, Decanul Facultatii de Medicina din cadrul U.M.F. „Carol Davila” le transmite bobocilor “Bun venit in Nobila Casa a Medicinei si a Medicilor!"

"Va marturisesc ca acest loc inseamna enorm pentru mine, atat psihic, cat si fizic. Psihic pentru ca pornind de aici am reusit sa imi construiesc meseria, cariera, dar si fizic, pentru ca intre peretii acestia batrani, dar atat de frumosi, am petrecut, cea mai frumoasa perioada a vietii mele. Va promit sa facem din visul dumneavoastra misiunea noastra educationala, parte din acest puzzle la care astazi asezam primele piese”, a transmis decanul Facultatii de Medicina studentilor.

Prof. Plesca a mai spus:„An dupa an ne intalnim si ne adresam generatiilor de studenti care isi incep studiile, dar si generatiilor de medici care parasesc, dupa 6 ani, aceasta cladire si cu care ne reintalnim pe holurile spitalelor, la congrese si conferinte (...) Sunteti generatia mileniului III, care veti practica specialitati ce inca nu au fost inventate, folosind tehnici care inca nu au fost descoperite si sunt mandra sa fac parte din acest plan universal", a subliniat Prof. Dr. Doina Plesca, Decanul Facultatii de Medicina.

Decanul Facultatii de Farmacie, Prof. Dr. Dumitru Lupuleasa, ii felicita pe proaspetii studenti ai Facultatii de Farmacie – U.M.F. „Carol Davila” si ii asigura ca au facut cea mai buna alegere. "Facultatea de Farmacie este o facultate grea, dar foarte frumoasa, care cere sacrificii ce ajung sa fie rasplatite, la final, printr-o meserie frumoasa de laborator sau de lucru in farmacie, cu pacientii", a transmis prof. Lupuliasa.

Conf. Dr. Dana Bodnar, Prodecan al Facultatii de Medicina Dentara a dorit sa le transmita noilor studenti, un calduros bun venit si sincere urari de succes:

"Anul universitar 2013-2014 reprezinta un nou inceput pentru studentii anului I, care au privilegiul de a studia intr-o institutie de invatamant de prestigiu, cu o traditie stiintifica si academica de peste 150 ani. Facultatea de Medicina Dentara din cadrul U.M.F. Carol Davila isi deschide portile noului an universitar sub auspiciile integrarii acesteia in invatamantul medical global, in acord cu dezvoltarea tehnologica actuala si conceptul medicinei personalizate. Uram bun venit bobocilor, cu speranta de a descoperi secretele unei profesii nobile si deosebit de frumoase cum este cea de medic."

Prof. Univ. Dr. Petru Armean, Decanul Facultatii de Moase si Asistenta Medicala are convingerea ca: “Si anul acesta si-au indreptat pasii spre Facultatea de Moase si Asistenta Medicala multi tineri bine pregatiti, entuziasti si dornici sa se pregateasca pentru profesii dedicate ajutorarii semenilor, in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti"

Facultatea de Moase si Asistenta Medicala este acreditata ARACIS cu patru specializari de licenta: Asistenta Medicala Generala, Moase, Tehnica Dentara si Balneo-fizio-kinetoterapie, iar din acest an are si doua programe de master acreditate de ARACIS.

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013-2014 se va desfasura in prezenta conducerii U.M.F. „Carol Davila” si a invitatilor sai, ce vor fi alaturi de studentii, parintii si cadrele didactice participante la eveniment.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Festivitatea-de-deschidere-a-anului-universitar-2013-2014_--la-UMF-Carol-Davila_-pe-1-octombrie_19226/

lauff lautf laurf