Imprimare

Noi centre de transplant vor fi acreditate pana la sfarsitul anului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

50 de spitale din Bucuresti, Iasi, Targu-Mures sau Cluj, au inaintat dosare de acreditare pentru transplant la Agentia Nationala de Transplant (ANT), a spus dr. Victor Zota marti, intr-o conferinta de presa.

Cele 50 de spitale vor fi inspectate de cei de la ANT in maximum doua saptamani, pentru ca dupa aceea sa poata functiona ca centre de transplant acreditate.

Numarul donatorilor in moarte cerebrala a ajuns, momentan, la 103, iar pana la sfarsitul anului, ANT estimeaza ca va ajunge la 150. Astfel, in 2013 s-au realizat peste 200 de transplanturi renale, aproximativ 100 de transplanturi de ficat, 200 de transplanturi medulare si doar unul de inima. Aceasta reprezinta cea mai mare crestere a numarului de transplanturi raportat la populatie din Europa, si chiar din lume, a mai spus Victor Zota.

Prof. Dr. Irinel Popescu, seful Clinicii de Chirurgie si Transplant Hepatic de la Fundeni, prezent la conferinta, a tinut sa specifice faptul ca Ministerul Sanatatii a ajutat ANT atat din punct de vedere organizatoric, cat si din punct de vedere financiar.

 

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Noi-centre-de-transplant-vor-fi-acreditate-pana-la-sfarsitul-anului_19233/

lauff lautf laurf