Imprimare

200 de ani de la infiintarea Spitalului de Ginecologie Filantropia

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Filantropia este cea mai longeviva unitate spitaliceasca de obstetrica si ginecologie din Romania, cu functionare neintrerupta. Anul acesta, spitalul aniverseaza 200 de ani de existenta pe piata serviciilor de sanatate din Romania si 131 de ani de servicii de obstetrica-ginecologie, se arata intr-un comunicat de presa.

Maternitatea are o capacitate de 211 de paturi, un bloc operator modern unde, in anul 2012, s-au realizat 1.300 de interventii ginecologice si un bloc de nasteri unde s-au realizat 1.400 de operatii cezariene si un numar de 3.308 de nasteri. Pentru pacientele cu complicatii asociate patologiei ginecologice, clinica are o sectie de terapie intensiva, cu o capacitate de 15 paturi.

Spital universitar de nivel 3, Filantropia e compusa dintr-o "echipa de medici specialisti formata in marile centre din Europa (Anglia, Austria, Franta) si Statele Unite, care acopera toate subspecialitatile Obstetricii si Ginecologiei: de la obstetrica patologica, la medicina fetala, neonatologie, pana la oncologie medicala si infertilitate", potrivit directorului spitalului, Gheorghe Peltecu.

Spitalul asigura urmatoarele subspecialitati ale obstetricii si ginecologiei: medicina materno-fetala, ginecologia oncologica, uroginecologia.

Valoarea totala a investitiilor in Spitalului Filantropia, din ultimii 10 ani, se ridica la aproximativ sapte milioane de euro. Fondurile au fost obtinute prin Programele Ministerului Sanatatii de dotare a spitalelor, prin acordul cu Banca Mondiala, prin investitiile Primariei Sectorului 1 si, mai ales, ale Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, dupa preluarea spitalului de catre aceasta din urma, in anul 2009. Un rol important in dezvoltarea spitalului l-au avut sponsorii si Fundatia “Maternitatea Filantropia 1883”.

Directorul Maternitatii Filantropia, Gheorghe Peltecu, a afirmat ca are in vedere, in viitorul an, completarea cu resurse umane a spitalului prin selectarea celor mai buni rezidenti si trimiterea lor la 'educatie' in clinici de profil specializate din strainatate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/200-de-ani-de-la-infiintarea-Spitalului-de-Ginecologie-Filantropia_19235/

lauff lautf laurf