Imprimare

Viziunea ecologica in medicina dentara, dezbatuta la Congresul UNAS 2013

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Congresul International de Medicina Dentara UNAS, editia a XVII-a are loc ca si in anii precedenti in incinta Salii Palatului din Bucuresti, in perioada 2-5 octombrie.

Paralel cu lucrarile congresului se va desfasura al doilea Congres International al Societatii Romane de Protetica Dentara si Maxilo-Faciala si a VIII-a Conferinta Nationala de Paradontologie.

Tema congresului "Viziunea ecologica in medicina dentara" aduce in atentia medicilor din numeroase specialitati medicale si medico-dentare interdependenta dintre afectiunile buco-dentare si generale, dificultatile de diagnostic si tratament, necesitatea, avantajele si problemele abordarii interdisciplinare si ecologice a pacientului, indiferent de institutia medicala unde se prezinta o persoana pentru tratament.

"Am ales aceasta tema pentru a pune accentul pe tratamentul curat la nivelul cavitatii bucale prin metode simple, non-invazive, care sa nu traumatizeze pacientul" a declarat dr. Alexandru Brezoescu, director executiv UNAS.

Congresul este organizat pe mai multe sectiuni: cursuri, conferinte, comunicari stiintifice, simpozioane, postere, mese rotunde, expozitie de aparatura si materiale dentare.

"Pe langa cadrele didactice, cea mai mare parte a participantilor activi la eveniment sunt tineri medici dentisti" a spus Dr. Cristina Rizea, coordonator departament tineret UNAS.

"Pentru a avea o populatie sanatoasa si informata, trebuie sa avem si medici dentisti bine pregatiti. Daca anul trecut am lansat programul de telemedicina (medici din orice regiune participa on-line la conferinte pentru rezolvarea cazurilor dificile), la sfarsitul acestui an vom lansa impreuna cu Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania, o noua platforma de e-learning, adresata medicilor dentisti." a declarat dr. Brezoescu.

In acest fel dentistii vor beneficia de pregatire pentru managementul cazurilor de hepatita B care apar in cabinetul dentar.

Tot cu ocazia acestui congres, Uniunea Nationala a Asociatiilor Stomatologice (UNAS) invita medicii la petrecerea Hello,Autum! Dental Party cu scopul de a strange fonduri pentru Amchi Project. Evenimentul va avea loc joi, 3 octombrie in Fratelli Social Club.

 

Autor: Andreea Moşoiu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Viziunea-ecologica-in-medicina-dentara_-dezbatuta-la-Congresul-UNAS-2013_19240/

lauff lautf laurf