Imprimare

Romania nu are suficienti medici pneumologi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Numarul de medici pneumologi la nivel national este insuficient pentru a acoperi numarul bolnavilor.

“La numarul de pneumologi, acoperirea este insuficienta. Noi suntem 800 de pneumologi. Din nefericire, din cauza emigrarii, am pierdut 100 de pneumologi in ultimii doi ani”, a spus prof. dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie (SRP) in cadrul unei conferinte de presa.

In ceea ce priveste medicii rezidenti, cei mai multi decid sa faca rezidentiatul in straintate, Franta fiind tara cu foarte multi pneumologi romani.

“Rata de alimentare, de completare a randurilor nu este cea dorita pentru ca o buna parte din rezidentii care termina nu gasesc locuri de munca, nu se pot angaja, iar o parte dintre acestia, chiar din anii de rezidentiat, prefera locatii mai atractive din punctul de vedere al salariilor. Particularitatea pentru Pneumologie: pe foarte multi pneumologi ii gasiti in Franta. Sunt servicii in Franta in care sunt doi sau trei pneumologi intr-un spital, plecati din Romania”, a mai spus Mihaltan.

Posturile pentru Pneumologie la nivel national sunt “atractive si neatractive”. “Densitatea este mai mare in orase, mai putin in sanatorii, in zone mai putin atractive. Dar acestea raman descoperite, deci pe viitor se impune completarea acestui numar”, a adaugat presedintele SRP.

Astazi, 3 octombrie, se celebreaza Ziua Pneumologiei Romanesti, a doua editie, ocazie cu care prof. dr. Florin Mihaltan a tinut o conferinta de presa la Institutul de Pneumofiziologie „Marius Nasta” din Bucuresti.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Romania-nu-are-suficienti-medici-pneumologi_19243/

lauff lautf laurf