Imprimare

Coalitia Profesionistilor din Sanatate strange semnaturi pentru greva generala

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cadrele medicale din Romania vor intra, in luna noiembrie, in greva generala, actiunea revendicativa fiind precedata de o greva de avertisment de doua ore, care va avea loc la inceputul lunii viitoare, a declarat Marius Sepi, prim-vicepresedinte al Federatiei SANITAS, conform Agerpres.

“De maine (vineri, n.r.), vom demara procedura de strangere de semnaturi pentru declansarea grevei generale in Sanatate, care va avea loc in luna noiembrie si va fi precedata de o greva de avertisment de doua ore. Pana atunci, la inceputul lunii noiembrie, Coalitia Profesionistilor din Sanatate va organiza un miting de protest, urmat de un mars in Bucuresti, intre Piata Victoriei si Piata Constitutiei”, a afirmat Marius Sepi.

Acesta a precizat, totodata, ca salariatii din Sanatate se vor afla, incepand cu data de 14 octombrie, in greva japoneza, marcata prin purtarea, pe brat, a unei banderole tricolore.

De asemenea, in urma unei intalniri cu ministrul Finantelor, Daniel Chtoiu, Sepi a aflat ca bugetul alocat Sanatatii in anul 2014 va fi mai mare decat cel din anul 2013. “Ni s-a promis ca va fi elaborata o Lege a Salarizarii specifice sectorului sanitar. In orice caz, vom continua sa ne batem pentru fiecare dintre revendicarile noastre”, a adaugat pirm-vicepresedintele SANITAS.

Potrivit acestuia, in perioada 9-23 octombrie, printr-o colaborare cu European Federation of Public Service Unions - E.P.S.U. (Federatia Europeana a Sindicatelor din Serviciile Publice), in spitalele publice se vor face fotografii cu grupuri de salariati tinand in mana afise cu sloganurile EPSU: “Nu austeritatii!”, “Jos mainile de pe drepturile negociate!”. Pozele rezultate vor fi trimise atat Guvernului, cat si presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si presedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Coalitia-Profesionistilor-din-Sanatate-strange-semnaturi-pentru-greva-generala_19245/

lauff lautf laurf