Imprimare

Petitie pentru respingerea noii forme de rezidentiat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Studentii de la Medicina au lansat o petitie online pentru a-si arata nemultumirea de felul in care va fi organizat rezidentiatul din 2015, potrivit noului proiect de lege publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Pana acum, au semnat petitia peste 1500 studenti la Medicina, nemultumiti de ordonanta care prevede doi ani de trunchi comun pentru toti absolventii medicinisti, dar si admiterea in aceasta etapa pe baza mediei de absolvire a facultatii.

Cristian Moise, presedintele Societatii Studentilor la Medicina Bucuresti, nu este de accord cu admiterea in internat,dupa media de absolvire, intrucat in 2015 inca sunt studenti din generatiile care au intrat in facultate cu gandul ca la sfarsitul ei vor da examen de intrare la rezidentiat si care nu au tinut cont de media anilor de facultate.

“Se va incuraja coruptia in institutii”, a mai spus Moise.

Presedintele Organizatiei Studentilor Medicinisti din Cluj, Eduard Bonci, spune ca "stagiatura poate fi o idee buna", dupa modelul Angliei, Frantei sau Statelor Unite ale Americii, insa transmite ca nici studentii de la Cluj nu sunt de acord cu admiterea pe baza mediei de terminare a facultatii.

Liderul studentilor medicinisti clujeni crede, totusi, ca "Doi ani nu sunt suficienti pentru a trece prin toate specialitatile. Dupa ce metodologie se va da examenul de intrare in etapa a II-a?"

“E nevoie de o restructurare si o reorganizare, asta pentru ca momentan, examenul de rezidentiat e un examen grila, dupa o bibliografie prestabilita”, a mai spus Bonci.

Din 2015, absolventii de Medicina ar putea intra la rezidentiat pe baza mediei de absolvire a facultatii si a optiunilor proprii. Acestia ar trebui sa sustina, dupa doi ani de trunchi comun, un examen dintr-o bibliografie comuna pentru a continua rezidentiatul in specialitatea dorita, iar la sfarsit i-ar astepta examenul de obtinere a titlului de medic specialist.

Vezi aici proiectul de lege pentru modificarea organizarii rezidentiatului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Petitie-pentru-respingerea-noii-forme-de-rezidentiat_19246/

lauff lautf laurf