Imprimare

VIDEO: Un buget de zece ori mai mare pentru endoprotezele tumorale in 2013, fata de 2012

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Bugetul pentru endoprotezele tumorale este de zece ori mai mare decat anul trecut, a spus Cristian Busoi (foto), presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), in cadrul Congresului National de Ortopedie Pediatrica – ARTOP 2013.

Conform lui Cristian Busoi, "partea de endoproteze tumorale are un buget de zece ori mai mare decat anul trecut. Daca anul trecut era de 126.140 (n.r. lei), in 2013, vom avea la dispozitie 1.700.000 pentru toata tara, pentru toti pacientii”.

In ceea ce priveste bugetul alocat endoprotezelor tumorale la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie Curie", acesta aproape ca se va dubla in 2014, in comparatie cu 2013.

Astfel, daca anul acesta, suma pentru endoproteze a fost de 300.000 lei, la anul, aceasta ar putea creste pana la 500.000 lei, bani alocati de CNAS, cu sprijinul Ministerului Sanatatii si al Ministerului Finantelor, a mai spus Busoi.

"In acest an, bugetul alocat programului de ortopedie a crescut, la fel si alocarea de bani pentru endoproteze, in primul rand catre Spitalul Marie Curie. Cred ca din bugetul pe care il putem pune la dispozitie in mod real la CNAS, incercand sa vedem care sunt solutiile tehnice, putem sa eficientizam mai bine banii si sa vedem in ce masura un numar mai mare de copii vor putea avea acces cu ajutorul CNAS”, a adaugat Busoi.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/VIDEO_-Un-buget-de-zece-ori-mai-mare-pentru-endoprotezele-tumorale-in-2013_-fata-de-2012_19248/

lauff lautf laurf