Imprimare

Simpozion al medicilor pneumologi romano-englezi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii pneumologi din Romania si Marea Britanie se intalnesc in perioada 24-26 octombrie, la Vama, in Bucovina.
Intalnirile de la Vama au fost create pentru a facilita schimbul direct de experienta si transferul de informatie medical din domeniul bolilor pulmonare intre medicii romani si medicii din Marea Britanie.

Programul pune accent pe modalitati simple si practice de rezolvare a problemelor datorate fibrozelor pulmonare. La atelierele practice se vor discuta modalitatile de sustinere a respiratiei prin ventilatie non-invaziva a pacientilor care nu mai pot respira si tehnici de diagnostic.

Intalnirea a fost initiata si este coordonata de dr. Tudor Toma, medic pneumolog roman, professor asociat la UMF Iasi. Dr Toma a studiat si lucreaza de 13 ani la Londra, in Marea Britanie si este un specialist recunoscut pe plan international in domeniul pneumologiei, datorita contributiei sale la tratamentul pacientilor cu emfizem.

Simpozion al medicilor pneumologi romano-englezi

”Intalnirea de la Vama este produsul natural al colaborarii mult mai stranse care exista acum intre medicii romani si medicii britanici, datorita, in special, a medicilor romani care lucreaza in Marea Britanie. Vama este un adevarat forum de la care toata lumea, inclusiv englezii, pleaca cu o informație practica de calitate, utila pentru a imbunatati activitatea clinica a fiecaruia”, a spus dr. Toma.

In acest an vor fi lectori din Marea Britanie, dar si din alte tari, precum Belgia, Italia, Germania, care vor conferentia alaturi de colegi din Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara.

Simpozionul este organizat de Societatea Romana de Pneumologie (SRP) in colaborare cu Spitalul Universitar Lewisham & Greenwich - un spital din Londra, afiliat la Kings College, Marea Britanie. La eveniment vor participa 60 de medici.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Simpozion-al-medicilor-pneumologi-romano-englezi_19251/

lauff lautf laurf