Imprimare

Tratamentul hepatitei C ar putea fi decontat de CNAS

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Tripla terapie pentru tratamentul hepatitei C ar putea fi introdusa in decontarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), dupa ce se va actualiza lista de medicamente compensate si gratuite, a spus Cristian Busoi (foto), presedintele CNAS, conform Agerpres.

“Tripla terapie pentru tratamentul hepatitei C este posibil sa fie introdusa dupa ce se va actualiza lista de medicamente compensate si gratuite, lista care nu a mai fost actualizata din 2008. Exista o munca asidua la Ministerul Sanatatii pentru evaluarea tehnologiilor medicale si toate cele 141 de molecule, plus moleculele existente care vor sa intre si pe alte afectiuni, in momentul in care se va lua o hotarare si se va face hotarare de guvern, vom introduce in decontarea Casei tripla terapie”, a afirmat la Cristian Busoi la Palatul Parlamentului.

El a spus ca nu sunt liste de asteptare pentru hepatite, ci doar dosare incomplete sau dosare care nu se incadreaza in criteriul Comisiei nationale.

“Medicamentele pentru hepatita si in primul rand Interferonul sunt eliberate prin farmacii, doar aprobarea se da la nivelul Comisiei nationale, dar in acest moment nu exista pacienti care sa fie in criterii de includere nici la hepatita, nici la afectiunile oncologice si care sa astepte pe o lista de asteptare”, a sustinut presedintele CNAS.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Tratamentul-hepatitei-C-ar-putea-fi-decontat-de-CNAS_19252/

lauff lautf laurf