Imprimare

“Corpul isi aminteste” – un nou volum despre psihologia traumei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cartea “Corpul isi aminteste” (editura Herald), de Babette Rothschild, se va lansa pe 22 octombrie la Libraria Bastilia din Bucuresti.

Volumul este destinat atat clinicienilor, cat si pacientilor, pentru a intelege mai bine psihofiziologia traumei si pentru a sti ce sa faca legat de manifestarile ei.

“Corpul isi aminteste” incorporeaza studii de caz si integreaza corpul si mintea in tratamentul tulburarii de stres posttraumatic. Cartea consolideaza cunostintele actuale despre psihobiologia raspunsului la stres atat in situatiile normale dificile, cat si in situatiile de trauma extrema si prelungita. Ea ofera clinicienilor din toate domeniile o baza pentru a specula asupra originii simptomelor clientilor lor si pentru a incorpora in practica lor interesul pentru corp. Tehnicile somatice sunt alese avand in vedere scopul de a face terapia traumei mai sigura, in timp ce creste integrarea minte-corp.

Rothschild prezinta principii si tehnici non-contact pentru a oferi corpului ceea ce i se cuvine si, in acelasti timp, reduce distanta dintre teoria stiintifica si practica si creeaza punti intre psihoterapia verbala si cea somatica.

Se crede acum ca persoanele care au fost traumatizate pastreaza o memorie implicita a evenimentului traumatic in creierul si corpul lor. Aceasta memorie se exprima adesea in simptomatologia tulburarii de stres posttraumatic - cosmaruri, flashback-uri, tresariri si comportamente disociative. In esenta, corpul individului traumatizat refuza sa fie ignorat.

"Babette Rothchild a indraznit sa explice trauma psihica, folosind experienta sa cu persoanele traumatizate, sa creioneze caracteristicile si desfasurarea procesului traumatic, sa avanseze explicatii pentru exprimarea durerii psihice. Avem in mana o carte scrisa simplu, clar, structurat despre experiente umane complexe, confuze, pline de incertitudine si emotionalitate bulversanta", a spus conf. univ. dr. Diana Vasile, presedintele Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei.

Cartea va aparea la editura Herald si va fi lansata cu sprijinul Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei. La lansare vor participa: conf. univ. dr. Diana Vasile, Maria Macarenco, psiholog clinician si Gabriela Deniz, editor Herald.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/_Corpul-isi-aminteste_-_-un-nou-volum-despre-psihologia-traumei_19255/

lauff lautf laurf