Imprimare

Curs de tratament endodontic la Cluj

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Al patrulea modul al cursului “Tratamentul endodontic de la simplu la complex” va avea loc pe 19 octombrie, la Cluj-Napoca.

In cadrul acestui modul, denumit “Retratamentul endodontic. Cand? Cum? si cu Ce? Imagistica CBCT”, vor participa asist. univ. dr. Ioana-Sofia Ciutrila si asist. univ. dr. Marius Bud.

Participantii doar la cursul teoretic vor beneficia in plus de transmisia live a demonstratiei practice pe un dinte extras, din sala de curs. De asemenea, cei care vor fi in sala sunt rugati sa aduca, pentru partea practica, manusi de consultatie conform dimensiunilor si materialelor de confectionare dorite.

In urma participarii la acest curs, participantii vor sti:

- sa examineze, sa puna diagnosticul si sa ia decizia de retratament;
- sa recunoasca anatomia initiala si modificarile care apar in retratamente;
- sa cunoasca instrumentarul specific si tehnica de dezobturare;
- sa cunoasca indicatiile si limitele invetigatiilor imagistice 2D versus Cone Beam CT;
- sa manipuleze si sa prelucreze corespunzator imaginile radiologice digitale si CBCT;
- sa detecteze imagistic cauza care a condus la esecul tratamentului.

Acest curs este organizat de Asociatia Clujeana pentru Cercetare in Endodontie. Numarul maxim de participanti la partea practica este de 20.

Asist. univ. dr. Ioana-Sofia Ciutrila este absolventa al Facultatii de Stomatologie din Cluj Napoca. Din anul 2005 a fost asistent universitar in cadrul Facultatii de Medicina dentara din UFR Bordeaux (Franta) iar in prezent este asistent universitar la Catedra de Odontologie, Endodontie si Patologie orala in cadrul UMF Cluj Napoca. In ultimii 3 ani, a sustinut multiple cursuri postuniversitare pe tema retratamentelor endodontice.

Asist. univ. dr. Marius Bud este absolvent al Facultatii de Stomatologie din Cluj Napoca. A urmat masteratul de informatica si biostatistica medicala (UMF Cluj-Napoca) si specializari in imagistica orala (Universitatea Catolica din Leuven, ACTA Amsterdam) iar in 2008 si-a sustinut doctoratul in stiinte medicale, domeniul imagistica digitala in endodontie. In prezent lucreaza in cadrul Catedrei de Endodontie UMF Cluj Napoca.

Inscrierile se fac pe site-ul www.cursuriendodontie.wordpress.com.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Curs-de-tratament-endodontic-la-Cluj_19261/

lauff lautf laurf