Imprimare

Prof. dr. Astarastoae: Se lucreaza la un proiect final privind rezidentiatul

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii, Colegiul Medicilor din Romania (CMR) si universitatile de profil din tara vor lucra la un proiect final privind rezidentiatul, a declarat pentru Pagina Medicala prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele CMR.

Este nevoie de mari imbunatatiri ale textului Ordonantei privind finantarea si organizarea rezidentiatului, iar pana joia viitoare, trebuie sa se ajunga la o forma finala.

Spitalele nu vor fi instrainate

In ceea ce priveste statutul spitalelor, prof. Astarastoae a spus: “Indiferent de forma lor de organizare (n.r. a spitalelor), sunt unitati care fac parte din domeniul statului. Nu pot fi instrainate si nu pot intra in insolventa sau faliment”. Deciziile privind spitalele se vor lua prin hotarari de Guvern, ca si pana acum.

Pachetul de baza

Proiectul de lege privind pachetul de baza va fi analizat de Comisiile de specialitate pana pe 25 octombrie pentru a-l depune in forma finala, a adaugat prof. Astarastoae.

Dialogul intre Minister si CMR va continua in urmatoarea perioada, astfel incat, pana pe 25 octombrie, sa existe acord pe forma finala a tuturor proiectelor. Saptamana viitoare va avea loc o sedinta de lucru intre reprezentantii Ministerului Finantelor, Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Coalitiei Profesionistilor din Sanatate pe tema revendicarilor prezentate de acestia din urma, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.
 

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-dr.-Astarastoae_-Se-lucreaza-la-un-proiect-final-privind-rezidentiatul_19260/

lauff lautf laurf