Imprimare

Marsul tacerii stabilit pe 2 noiembrie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cinci mii de profesionisti din sistemul de sanatate vor participa la un mars al tacerii in Bucuresti, pe 2 noiembrie, conform prof. dr. Vasile Astarastoae (foto), presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

“In ziua de 2 noiembrie va invitam la un mars al tacerii in Bucuresti, incepand cu orele 11,00 pe traseul Palatul Parlamentului – Ministerul de Finante – Guvern (cu pornire din parcarea din fața Palatului Parlamentului). Vom fi impreuna aproximativ 5000 de profesionisti din sanatate – medici, medici dentisti, farmacisti, psihologi, asistenti medicali, biologi, biochimisti din toate judetele tarii”, a spus pe o retea de socializare prof. Vasile Astarastoae.

De asemenea, saptamana viitoare, pe 14, 15 si 16 octombrie, toti profesionistii din sistemul de sanatate au fost rugati de presedintele CMR sa poarte banderola tricolora pe brat in semn de solidaritate si comuniune.

“Va reamintim ca solicitarile Coalitiei profesionistilor din sistemul de sanatate sunt: alocarea pentru sanatate a 6% din PIB pana in 2016, o legislatie care sa protejeze independenta profesionistilor dar si a autonomia spitalelor, apararea demnitatii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritati, o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate; dublarea salariilor medicilor rezidenti, organizarea unitatilor medicale cu paturi in sistem public pentru asigurarea unor servicii promte si de calitate pentru pacienti”, a adaugat prof. Astarastoae.

Actiunile Coalitiei profesionistuilor din sistemul de sanatate vor continua pana cand personalul medical va obtine toate revendicarile.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Marsul-tacerii-stabilit-pe-2-noiembrie_19264/

lauff lautf laurf