Imprimare

Proiect de formare a asistentilor medicali – ajuns la final

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cinci mii de asistenti medicali din sectorul sanitar au urmat cursuri de formare specifica si au primit 15 credite ECM (Educatie Medicala Continua) in cadrul proiectului “Imbunatatirea adaptabilitatii, flexibilitatii si competitivitatii personalului din sectorul medical”.

Proiectul le-a oferit asistentilor medicali, pe o perioada de trei ani, o componenta de formare profesionala, prin participarea la cursuri gratuite de formare profesionala specifica, finalizate atat cu un numar de credite si cu un certificate recunoscut de Ministerul Educatiei si de Ministerul Muncii. Acesta a fost realizat in parteneriat intre Federatia Sindicala Sanitas, Ministerul Sanatatii si Asociatia “Centrul Roman de Initiative”.

Intregul proiect a costat peste doua milioane de euro, conform lui Razvan Daraban, presedintele Asociatiei “Centrul Roman de Initiativa” si a fost co-finantat cu bani de la Uniunea Europeana.

“Acest proiect a adus plusuri pe toate palierele sistemului medical: 5000 de persoane s-au specializat în domeniul in care lucreaza si in tehnici speciale de urgente medicale si chirurgicale, in cadrul unor sesiuni de lucru directorii de ingrijiri si managerii de spitale au dezbatut pentru aprofundarea managementului in spitale, contribuind astfel la imbunatatirea si eficientizarea actului medical”, a spus Razvan Daraban, presedintele Federatiei Sanitas.

Dintre cei cinci mii de cursanti, o mie de persoane au participat si la programul de instruire in tehnologia informatiei.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Proiect-de-formare-a-asistentilor-medicali-_-ajuns-la-final_19265/

lauff lautf laurf