Imprimare

Neurodiab 2013 – prima Conferinta de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic din Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

La Bucuresti va avea loc prima Conferinta Nationala de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic, intre 17-20 septembrie, denumita Neurodiab 2013.

Acest eveniment are ca tema principala "managementul complicatiilor de invaliditate ale diabetului zaharat". Manifestarea face parte din Saptamana Neuropatiei Diabetice, initiata in premiera de Societatea de Neuropatie Diabetica.
Temele centrale ale evenimentului vor fi neuropatia diabetica si piciorul diabetic; acestea se vor dezbate pluridisciplinar, in incercarea de a oferi o perspectiva complexa asupra acestor grave afecțiuni.

Neurodiab 2013 va reuni specialisti din tara si strainatate, care vor dezbate problematica si vor aduce cele mai noi informatii legate de preventia, diagnosticarea si tratamentul neuropatiei diabetice si al piciorului diabetic. Evenimentul este credit de Colegiul Medicilor din Romania cu 16 puncte EMC.

”Prima Conferinta Nationala de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic, cu participare internationala este o dovada ca, deja o traditie, conceputul Neurodiab a ajuns la maturitate. Lucrarile stiințifice vor aborda, interdisciplinar, atat partea de cercetare, cat si cea de aplicabilitate clinica”, a declarat conf. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica.

De asemenea, programul conferintei cuprinde state-of-the-art lectures, sesiuni meet-the-expert si workshop-uri de actualitate, utile in practica medicala curenta.

In cadrul aceleiasi conferinte, va fi lansata si cartea ”Istoria Neuropatiei Diabetice in Romania”, scrisa de prof.dr. Constantin Ionescu.

Aflati aici mai multe informatii despre inscrieri, program si eveniment.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Neurodiab-2013-_-prima-Conferinta-de-Neuropatie-Diabetica-si-Picior-Diabetic-din-Romania_19268/

lauff lautf laurf