Imprimare

Medicii sunt in greva japoneza

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cadrele medicale din Romania au intrat in greva japoneza pe termen nelimitat, marcata, prin purtarea unei banderole tricolore pe brat.

Ca o reactie la forma de protest aleasa a personalului din sistemul de sanatate, Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a spus: “Eu cred ca o parte din medicii care au luat aceasta decizie, ori nu au vrut sa ne asculte ce spunem, ori nu tin cont de ceea ce am discutat pana in prezent. Pana la urma, fiecare este liber sa faca ceea ce crede de cuviinta”.

Eugen Nicolaescu a accentuat faptul ca un singur lucru mai trebuie discutat: problema finantarii. “In urma intalnirilor pe care le-am avut cu Coalitia Profesionistilor din Sanatate, din toate punctele, unul singur a ramas sa isi gasesca o consultare ulterioara si toata lumea stie ca maine ne vom vedea cu Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Muncii si vom avea o alta negociere in acest sens. Cu toate acestea, dansii, fara sa tina cont ca suntem in timp de discutii, de negocieri, fac presiune”, a mai spus ministrul Sanatatii.

Protestele din Sanatate vor continua, iar pentru 2 noiembrie, prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Coalitiei profesionistilor din sistemul de sanatate, a anuntat ca se va face si un mars prin Bucuresti.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-sunt-in-greva-japoneza_19269/

lauff lautf laurf