Imprimare

Arafat, Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare, dinstincite acordata de statul francez

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, va primi distinctia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare din partea ambasadorulul francez in Romania, Philippe Gustin, in cadrul unei ceremonii organizate la Resedinta Frantei, conform Agerpres.

Legiunea de Onoare (Legion d'Honneur) este cea mai inalta distinctie civila si militara franceza, instituita in anul 1802 si acordata neintrerupt din 1804 pana in prezent. Este o decoratie care si-a mentinut de-a lungul anilor o stralucita reputatie.

In anul 2003, Arafat a primit Ordinul National “Pentru Merit” in gradul de Cavaler acordat de presedintele Romaniei in exercitiu din acea perioada, Ion Iliescu, pentru intreaga activitate stiintifica si de cercetare, pentru contributia deosebita la dezvoltarea si promovarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor in Romania. A primit, in 2005, de la Traian Basescu, presedintele Romaniei, aceeasi distinctie in grad de Ofiter, pentru eforturile in salvarea oamenilor la inundatii si pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vietilor a numerosi romani.

Raed Arafat, nascut pe 24 mai 1964 la Nablus, Palestina, este un medic specialist de medicina de urgenta, roman de origine palestiniana, care a infiintat si coordonat SMURD in Romania.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Arafat_-Cavaler-al-Ordinului-Legiunii-de-Onoare_-dinstincite-acordata-de-statul-francez_19271/

lauff lautf laurf