Imprimare

Sistemul de urgenta trebuie detensionat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Prin noul pachet de baza, se doreste detensionarea sistemului de urgenta, conform lui Adrian Pana (foto), secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

„Accesul la serviciul de urgenta se face, in cea mai mare parte, prin UPU si CPU. Cetateanul poate sa apeleze la medicul de familie si in afara programului de lucru pentru probleme acute de sanatate, astfel incat sa nu se mai puna presiune atat de mare pe sistemul de urgenta”, a spus Adrian Pana.

Astfel, medicul de familie va avea anumite competente pentru a-si trata pacientii. “Medicul de familie va avea niste competente specifice referitoare la analizele medicale pe care le poate prescrie sau investigatii cazuale, tocmai ca sa-si inchida episodul de ingrijire pentru pacient. Nu va mai fi cazul ca medicul de familie sa fie un simplu transcriptor pentru anumite afectiuni, in conditiile in care nivelul lui de competenta ii permite sa puna acel diagnostic la nivelul lui”, a mai spus Adrian Pana.

Conform ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, medicii vor primi mai multi bani pentru ca si serviciile prestate se vor diversifica. “Vom incerca sa crestem tarifele pe care le vom deconta medicilor, astfel incat sa fie motivanta realizarea acelor servicii medicale indispensabile pentru progresul pe care noi ni l-am propus”, a adaugat Eugen Nicolaescu.

Aceste propuneri apar in proiectul de lege privind pachetul de baza, proiect aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii. Se doreste ca acest proiect sa fie implementat de la 1 noiembrie, urmand ca din februarie anul viitor, sa se observe si efectele sale.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sistemul-de-urgenta-trebuie-detensionat_19270/

lauff lautf laurf