Imprimare

Federatia Hipocrat sprijina cresterea volumului de munca in sectorul medicinei de familie si de ambulator

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Reprezentantii Federatiei Hipocrat sprijina Ministerul Sanatatii in ceea ce priveste cresterea volumului si calitatatea serviciilor medicale acordate in sectorul medicinei de familie si de ambulator, dar si cresterea preventiei, a medicinei comunitare si a ingrijirilor la domiciliu.

Ministrul s-a intalnit cu reprezentantii Federatiei Hipocrat, intalnire in urma careia au fost abordate probleme de interes reciproc, salarizarea personalului sanitar si translatarea unor servicii medicale din cadrul spitalului catre ambulatoriul de specialitate. Internarea de zi, pentru eficientizarea sistemului si oferirea de servicii medicale de calitate mai multor pacienti cu costuri mici, a fost o alta problema discutata.

De asemenea, unele atributii de metodologie si norme, precum si supravegherea si controlul bolilor transmisibile, inspectia sanitara vor ramane la Ministerul Sanatatii, prin activitatea DSP-urilor, a spus Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

Reforma in sistemul sanitar se va realiza prin consultari ample cu medicii, sindicatele si pacientii, astfel incat printr-un efort comun sa asistam la o schimbare profunda a sistemului medical in interesul pacientilor, dar si a personalului medical, a adaugat Eugen Nicolaescu.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Federatia-Hipocrat-sprijina-cresterea-volumului-de-munca-in-sectorul-medicinei-de-familie-si-de-ambulator_19272/

lauff lautf laurf