Imprimare

Strangere de fonduri pentru pacientii oncologici, la Cluj

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Timp de trei luni, asociatia Medisprof, din Cluj-Napoca, va strange fonduri care ar putea asigura pacientilor oncologici o suta de camere implantabile pentru administrarea chimioterapiei si usurarea tratamentului.

Sub sloganul "Doneaza pentru o cauza”, asociatia va incepe strangerea de fonduri in cadrul targului medical din 19-20 octombrie, ce va avea loc la Polus Center din Cluj-Napoca.

Aceste camere implantabile ajuta pacientii oncologici. “Bolnavii de cancer sunt supusi unor numeroase investigatii si tratamente ce necesita injectari frecvente, riscul de infectie este crescut, iar organsimul lor slabit suporta cu greu aceste proceduri. Tocmai de aceea ne-am propus sa dam o mana de ajutor si sa oferim pacientilor oncologici aceste camere implantabile care le vor usura tratamentul, avand multiple beneficii: reduc efectul toxic al chimioterapicelor, diminueaza riscul de infectie sau tromboza venoasa si permit distributia imediata a medicamentelor in sistemul venos central” afirma dr. Adrian Udrea, medic primar oncolog.

Oferirea celor o suta de camere implantabile reprezinta doar inceputul unui proiect mai mare al Asociatiei Medisprof. In viitor se doreste sa se ofere constant sprijin financiar si medical pacientilor diagnosticati cu cancer: acces la tratmente si terapii de ultima ora, asigurarea sau decontarea transportului pentru pacientii veniti din afara orasului Cluj-Napoca.

Asociatia Medisprof a fost infiintata in anul 2011 in Cluj Napoca, iar principalele sale obiective pe parcursul dezvoltarii au fost: sprijinirea si imbunatatirea retelei medicale oncologice din Romania, promovarea si sustinerea unor politici de depistare precoce a cancerului si de reducere a factorilor de risc la care este expusa populatia, dar si sustinerea unor activitati educative profesionale la nivelul cadrelor medicale specializate.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Strangere-de-fonduri-pentru-pacientii-oncologici_-la-Cluj_19273/

lauff lautf laurf