Imprimare

Licenta ar putea reprezenta o prima etapa de intrare la rezidentiat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Examenul de licenta ar putea sa reprezinte o prima etapa de intrare in rezidentiat, a spus Raed Arafat (foto), secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, conform Agerpres.

“Admiterea in rezidentiat nu se va face pe baza notelor din facultate. Una dintre variante ar fi ca examenul de licenta sa reprezinte o prima etapa de intrare in rezidentiat. Examenul de licenta poate sa devina un examen mult mai serios, care sa fie un filtru, pe baza lui sa devina doctor si sa fie prima parte a rezidentiatului. Tematica este aceeasi ca si la rezidentiat”, a spus secretarul de stat.

Raed Arafat a precizat ca absolventul cu o anumita pregatire in medicina va primi un drept.

“Nu mai vrem doctori care sa stea in strada fara drept de libera practica si fara a face nimic. Medicul care termina o anumita pregatire va primi un anumit drept. Se va mari baza de pregatire”, a mai spus secretarul de stat.

Raed Arafat a afirmat ca nu vede nicio problema ca cineva sa mearga la pregatire in strainatate si apoi sa se intoarca in tara pentru a profesa. “Nu sunt impotriva ca cineva sa mearga sa faca rezidentiatul sau o parte din acesta afara”, a spus Arafat.

El a afirmat ca doreste realizarea unei baze de date cu situatia rezidentilor, functionala inca din acest an, insa doar exepimental. “Am dori sa avem o baza de date clara si sa stim unde este rezidentul, ce a facut, unde a plecat, cat sta”, a adaugat Arafat.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Licenta-ar-putea-reprezenta-o-prima-etapa-de-intrare-la-rezidentiat_19279/

lauff lautf laurf