Imprimare

Sepi: 20% din paturile spitalelor romanesti vor disparea din spatiul public

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Marius Sepi (foto), prim-vicepresedintele Sanitas, a declarat ca, prin proiectul-pilot de crestere a veniturilor medicilor si echipei medicale din unitatile sanitare publice cu paturi, se doreste, de fapt, reducerea cu 20% a bugetului spitalelor, conform Agerpres.

“20% din paturile actuale (din spitalele - n.r.) din Romania vor disparea din spatiul public”, a afirmat Sepi, adaugand ca ar fi vorba de o reducere de 14.000 de paturi din spitale.

Sepi a cerut reprezentantilor Ministerului Sanatatii retragerea proiectului de lege privind implementarea proiectului-pilot de crestere a veniturilor medicilor si echipei medicale din unitatile sanitare publice cu paturi.

Ne-am saturat de experimente. De 23 de ani facem reforma si uitati ce se intampla. De azi va cer sa scoatem acest proiect de lege”, a spus Sepi.

Pe de alta parte, secretarul general adjunct al Ministerului Sanatatii, Adela Neagoe, a spus ca proiectul-pilot a fost initiat tocmai in vederea cresterii salariilor medicilor si personalului medical. Ea a precizat ca, in cazul in care proiectul-pilot nu va functiona asa cum ar trebui, va fi oprit.

“Am aflat ca in proiectul de buget pe 2014 la finante sunt zero lei pentru tichetele de masa”, a spus Sepi.

Problema spitalelor

Marius Sepi s-a declarat nemultumit fata de faptul ca spitalele ar putea ajunge societati comerciale, organizatii sau regii autonome si ca in aproximativ 62% din ele au fost taiate tichetele de masa.

Greva

El a mai precizat ca, in prezent, 200.000 de cadre medicale se afla in greva japoneza si a sustinut ca pana miercuri au fost stranse 50.000 de semnaturi in favoarea organizarii unei greve generale in sanatate.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sepi_-20_-din-paturile-spitalelor-romanesti-vor-disparea-din-spatiul-public_19283/

lauff lautf laurf