Imprimare

Conferinte si workshop-uri in cadrul Zilei Mondiale a Osteoporozei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Intre 18-19, specialistii din tara participa la conferinta despre studiul si managementul osteoporozei, acreditata cu 12 puncte EMC (pentru medici) si 14 puncte EMC (pentru farmacisti).

La conferinta vor asista cadrele medicale cu specialitatile: medicina de familie, endocrinologie, reumatologie, reabilitare medicala, ortopedie si traumatologie, geriatrie, medicina interna, nutritie, psihologie, psihiatrie, balneo-fizio-kinetoterapie, farmacisti, asistenti medicali si de farmacie, studenti si medici rezidenti.

Conferinta are loc in cadrul manifestarilor dedicate Zilei Mondiale a Osteoporozei (20 octombrie), la Bucuresti. Ea este coordonata de conf. dr. Daniel Grigore, presedintele Societatii Romane de Osteoporoza si Boli Musculoscheletice, dar vor mai participa si conf. dr. Gabriel Prada, presedintele Societatii Romane de Geriatrie si Gerontologie, dar si acad. prof. dr. Mihail Coculescu, de la Institutul de Endocrinologie C. I. Parhon, Bucuresti.

Workshop pentru pacientii cu osteoporoza

Pentru aceasta editie a Zilei Mondiale a Osteoporozei, va fi organizat, pe 19 octombrie, un workshop special pentru pacienti, dar si pentru persoanele cu risc crescut de osteoporoza. Workshop-ul se va termina cu o demonstratie de exercitii fizice pentru persoanele cu osteoporoza, dar si cu o sesiune de testari gratuite pentru depistarea osteoporozei si evaluari FRAX (instrument de evaluare a riscului de fractura osteoporotica).

Miscarea impotriva Osteoporozei

Pe 20 octombrie, bucurestenii pot participa la Miscarea impotriva Osteoporozei, din Sun Plaza Mall. Programul presupune exercitii fizice adaptate persoanelor cu risc de osteoporoza, dar vor exista si momente artistice sau testari gratuite pentru determinarea riscului de osteoporoza.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Conferinte-si-workshop-uri-in-cadrul-Zilei-Mondiale-a-Osteoporozei_19282/

lauff lautf laurf