Imprimare

Crioaplazia, metoda chirurgicala folosita si in Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cea mai recenta metoda de tratarea varicelor este crioaplazia, folosita cu succes saptamana trecuta, in premiera nationala, la Spitalul Judetean Timisoara, conform Agerpres.

“Crioaplazia este un procedeu prin care se introduce o sonda prin vena afectata de varice, care o ingheata, iar apoi vena este smulsa. Am pus in practica aceasta metoda in premiera nationala, la Clinica I Chirurgie din cadrul Spitalului Judetean Timisoara. Pana acum am operat 30 de pacienti, iar rezultatul este exceptional din punct de vedere estetic”, a explicat dr. Sorin Olariu, seful Clinicii I Chirurgie.

Metodele de tratare a varicelor se discuta in cadrul Congresului National de Flebologie, de la Timisoara, unde participa peste 120 de chirurgi din tara si din strainatate.

Evenimentul medical se desfasoara in perioada 17 - 19 octombrie, iar participantii la lucrari au parte si de aplicatii practice, in cadrul carora vor afla cum se realizeaza crioaplazia varicelor, dar si despre modul in care pot fi imbinate metodele clasice de tratare cu cele moderne.

Se vor mai organiza workshop-uri practice, conferinte si prezentari inedite.

Prorectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara, dr. Octavian Cretu, a subliniat faptul ca la Timisoara ar trebui sa ia fiinta si un Centru de excelenta in flebologie, tinand cont ca exista o traditie in acest sens.

Un astfel de centru ar fi binevenit, mai ales ca numerosi studenti la Medicina se indreapta spre aceasta ramura, iar numarul bolnavilor suferinzi de afectiuni varicoase este mare.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Crioaplazia_-metoda-chirurgicala-folosita-si-in-Romania_19285/

lauff lautf laurf