Imprimare

Acord de colaborare romano-italian, semnat la Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Niguarda din Milano si Spitalul Judetean de Urgenta din Slatina au semnat, la Bucuresi, un acord de colaborare pentru urmatorii trei ani privind formarea profesionala, prezentat de secretarul de stat Raed Arafat, conform Agerpres.

Medicii si asistentii Spitalului de Urgensta Slatina beneficiaza din 2008 de un program de formare profesionala coordonat de specialistii italieni privind cele mai noi tehnici din sectorul medical. Pana in prezent, doua sute de cadre medicale din Spitalul de Urgenta Slatina au beneficiat de schimburi de experiensta in Italia si Romania.

Potrivit noului acord, formarea profesionala va continua in perioada 2014-2016 cu noi cursuri in cadrul sectiilor de Oncologie si Pediatrie, dar si in cadrul medicinei de urgenta.

Proiectul este coordonat de doctorul Osvaldo Chiara, directorul Centrului de Trauma al Spitalului Niguarda, cu un buget de aproape jumatate de milion de euro.

Spitalul Niguarda este unul dintre cele mai mari spitale din Italia si unul dintre cele mai active centre de transplant de organe, avand peste patru mii de salariati, dintre care mai mult de sapte sute de medici si peste doua mii de asistensti si personal tehnic.

“Sectiile Spitalului Judestean de Urgenta Slatina in care se vor desfasura cursurile de pregatire in urmatorii trei ani vor fi: Oncologie si Pediatrie, dar si unitatea de primiri urgente, in care, de sase ani, se lucreaza impreuna cu specialistii italieni pentru dezvoltarea medicinei de urgenta”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Potrivit acestuia, in primii trei ani de activitate, 120 de cadre medicale din sectiile Unitatea de Primiri Urgenste, Chirurgie, Anestezie-Terapie Intensiva si Ginecologie de Urgensta au beneficiat de cursuri de formare profesionala, efectuand aproape o mie de ore de curs.

In perioada 2011-2013, medicii si asistenstii din sectiile de Radiologie, Chirurgie reparatorie si Obstetrica - Ginecologie au efectuat schimburi de experienta in Italia urmand acelasi program intens de pregatire.

Managerii Spitalului de Urgensta Slatina au efectuat in urma cu un an o vizita de lucru in cadrul Spitalului Niguarda din Milano, pentru aprofundarea tehnicilor de management si administrastie.

La evenimentul de semnare a acordului au fost prezenti secretarul de stat Raed Arafat, Marco Trivelli, director general Spitalul Niguarda Milano, Giuseppe Genduso, director medical Spitalul Niguarda, Osvaldo Chiara, directorul Centrului de Trauma de la Spitalul Niguarda, Fabio Sanguineti, reprezentantul secstiei de Ginecologie Spitalul Niguarda, Andrei Iordache, director general Spitalul Slatina, dar si Paul Stanescu, presedintele Consiliului Judestean Olt sau Minel Prina, primarul Municipiului Slatina.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Acord-de-colaborare-romano-italian_-semnat-la-Bucuresti_19287/

lauff lautf laurf