Imprimare

Cardurile de sanatate, distribuite din 2014

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Distributia cardurilor de sanatate ar putea incepe in prima parte a anului viitor, pe masura ce sunt tiparite de Imprimeria National, a declarat Cristian Busoi (foto), presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, conform Agerpres.

In prezent, sunt disponibile aproximativ doua milioane de carduri dintr-un total estimat la 15 milioane.

“Daca Imprimeria Nationala continua ritmul de cel putin 50.000 de carduri pe zi, ar trebui ca in a doua jumatate a anului viitor lucrurile sa se incheie. De asemenea, pana in acel moment va trebui sa facem in asa fel incat distributia sa fie posibila”, a spus Cristian Busoi.

Operatiunile de distributie catre populatie s-ar putea realiza prin intermediul oficiilor postale, in urma refuzului medicilor de familie de a efectua acest serviciu. In acest sens, presedintele CNAS a afirmat ca a facut o propunere de modificare a legii, urmand ca autoritatile sa solicite sprijinul medicilor de familie sau al primariilor doar pentru acele carduri care nu ajung la asigurati din cauza ca nu se cunoaste adresa lor exacta.

Ulterior, va fi stabilita data de la care serviciile medicale vor fi decontate doar in baza citirii cardului de sanatate.

“Exista o perioada de timp in care toti furnizorii, ca sunt medici de familie, farmacisti, spitale, laboratoare si toti ceilalti, sa-si achizitioneze cititoare. Din momentul in care avem toate cardurile tiparite si distribuite, vom stabili un moment zero, din care nu mai decontam servicii medicale, daca nu va fi confirmata calitatea de asigurat prin intermediul cardului”, a completat Busoi.

In opinia presedintelui CNAS, introducerea si folosirea cardului de sanatate va conduce la o reducere aproape de zero a fraudelor din sistemul de sanatate, deoarece toate serviciile medicale prestate unui pacient vor trebui evidentiate prin cititoarele de carduri.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cardurile-de-sanatate_-distribuite-din-2014_19288/

lauff lautf laurf