Imprimare

Implant auditiv cu transmisie osoasa, realizat cu succes la Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Primul implant auditiv cu transmisie osoasa Bonebridge din Romania a fost realizat cu succes, intr-o clinica din Bucuresti.

Prof. dr. Wolf Dieter Baumgartner, din Austria, a realizat implantul pe un pacient care a fost diagnosticat cu hipoacuzie in urma cu mai bine de 14 ani si pentru care toate celelalte variante de recuperare auditiva nu au adus beneficii reale.

"Pacientul pe care l-am operat este un adult tanar care s-a nascut sanatos dar care la varsta copilariei a facut o infectie severa. Aceasta infectie a distrus totul in ureche astfel ca dupa cateva operatii realizate de alti specialist, infectia este vindecata, insa el nu aude. Cum urechea interna nu a fost afectata de infectie, am realizat implantul Bonebridge intr-o zona anatomica noua, l-am testat in timpul operatiei si functioneaza. Sunt foarte sigur ca va auzi bine", a declarat prof. dr. Baumgartner.

Despre implantul auditiv Bonebridge

Noua tehnologie permite persoanelor diagnosticate cu hipoacuzie de transmisie sau mixta sau cu surditate unilaterala sa auda din nou o gama completa de sunete.

Cum functioneaza Bonebridge?

Bonebridge este alcatuit din doua parti: un implant sub piele, in spatele urechii, si un procesor care primeste undele auditive. Semnalele auditive trec prin piele si sunt conduse in mod activ de catre implant prin os catre urechea interna. Aceasta noua tehnologie ii ajuta pe pacientii cu hipoacuzie de transmisie care nu au inregistrat beneficii in urma utilizarii mijloacelor conventionale de tratament. Datorita designului care pastreaza pielea intacta, nu este afectata functia protectoare a pielii.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Implant-auditiv-cu-transmisie-osoasa_-realizat-cu-succes-la-Bucuresti_19292/

lauff lautf laurf