Imprimare

Aproape doua sute de mii de pacienti, tratati anual la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central Dr. Carol Davila

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila” trateaza anual peste 175 de mii de pacienti internati si in regim ambulatoriu, informatie transmisa cu ocazia simpozionului Zilele Spitalului Militar Central, conform Agerpres.

Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central are aproape o mie cinci sute de angajati.

“Asistenta medicala permite tratarea in fiecare an a peste 175 de mii de pacienti internati sau in ambulatoriu. Imi face o deosebita placere sa ma alatur dumneavoastra, sa ma alatur astazi la un moment de sarbatoare pentru institutia de elita a medicinei militare romanesti, Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central dr. Carol Davila, care se infiinta in urma cu 182 de ani sub denumirea de spitalul ostirii”, a fost mesajul lui Mircea Dusa, ministrului Apararii Nationale, citit de secretarul de stat Cristina Sava.

La randul sau, general Mihai Marius Muresan, seful Directiei Medicale a Armatei, le-a transmis medicilor militari “multa putere, abnegatie si sanatate”.

“Ne uneste pe toti profesiunea de medic, cu specialitatile pe care le avem in domeniu. Le transmit multa putere de munca, multa abnegatie, pe care au dovedit-o de atatea ori si in atatea circumstante, si sanatate atat lor cat si familiilor lor”, a spus Muresan.

El a laudat medicii militari care salveaza vietile soldatilor in teatrele de operatiuni, multi dintre acestia putand continua serviciul militar chiar si dupa rani grave.

"Colegii mei depun eforturi mai ales in conditiile destul de precare si poate datorita lor foarte multi dintre ranitii pe care i-m avut acolo cu manifestari complexe ale plagii de razboi sunt salvati si sunt repatriati intr-o stare de sanatate care permite continuarea chiar si a serviciului militar", a spus Mircea Muresan.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Aproape-doua-sute-de-mii-de-pacienti_-tratati-anual-la-Spitalul-Universitar-de-Urgenta-Militar-Central-_Dr.-Carol-Davila__19290/

lauff lautf laurf