Imprimare

Un nou director general interimar la Institutul Cantacuzino

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Dr. Aurelia Gratiela Draghici a fost numita in functia de director general interimar al Institutului Cantacuzino, printr-un ordin semnat de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, conform Agerpres.

Eugen Nicolaescu i-a dispus noului director realizarea planului de actiuni intocmit de Consiliul de Administratie in cursul saptamanii trecute si sa aiba in vedere prevenirea unor situatii precum cele care au dus la destituirea fostului director general.

Raportul Corpului de Control al ministrului Sanatatii referitor la activitatea fostului director general, Radu Iordachel, consemneaza, printre altele, “lipsa de viziune” a acestuia si faptul ca nu a avut “un plan de redresare pe termen scurt, mediu si lung, toate acestea avand un impact negativ asupra functionarii Institutului Cantacuzino”.

De asemenea, fostului director general i se reproseaza ca a invocat lipsa de atributii privind reluarea productiei de vaccin si faptul ca atributiile respective au fost conferite directorului general adjunct.

“Atributiile privind asigurarea materiei prime si a structurii de personal adecvat sunt in responsabilitatea Directorului General, conform prevederilor legale privind conducerea operativa a Institutului”, se mai arata in raport.

Potrivit sursei citate, Consiliul de Administratie a atras atentia, in mai multe randuri, cu privire la necesitatea asigurarii resurselor umane pentru functionarea in bune conditii a activitatilor de productie a vaccinului gripal, directorul general neluand masurile necesare.

Raportul confirma ca a fost intocmit un dosar de achizitie care a fost si semnat fara acordul Comitetului de Directie in acest sens. De asemenea, raportul mai arata ca mai multe proiecte finantate din fonduri europene derulate de institut “au probleme grave in implementare”.

O alta cauza care a stat la baza destituirii fostului director o reprezinta, dupa cum sustine raportul, si “neidentificarea de solutii” pentru achitarea datoriilor catre furnizorii de materie prima, cu implicatii asupra bunei desfasurari a activitatii Institutului si a capacitatii de a asigura productia de vaccin gripal asumata pentru acest an.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-nou-director-general-interimar-la-Institutul-Cantacuzino_19294/

lauff lautf laurf