Imprimare

O suta de transplanturi hepatice, in 2013, la Institutul Clinic Fundeni

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O suta de proceduri de transplant hepatic au fost realizate in 2013 la Institutul Clinic Fundeni, un record pentru aceasta activitate, conform Agerpres.

In Centrul de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic “Dan Setlacec” din Institutul Clinic Fundeni, au fost efectuate doua transplanturi hepatice de catre echipa prof. dr. Irinel Popescu la o pacienta de 59 ani cu ciroza hepatica, in urma unei infectii cu virus B si D, precum si la un pacient de 57 de ani, cu ciroza hepatica datorata unei infectii cu virus C.

“Desi necesitatile Romaniei in materie de transplant hepatic sunt chiar mai mari, atingerea cifrei de o suta reprezinta o performanta remarcabila pentru transplantul de organe solide din Romania, in contextul in care si rezultatele postoperatorii sunt la nivelul celor internationale. Un rol important in atingerea acestui rezultat l-a avut Agentia Nationala de Transplant, la care s-a adaugat un suport mediatic sustinut, mai ales in prima parte a anului, precum si introducerea functiei de <<persoana responsabila de procesul de donare>> in marile spitale ale Romaniei”, se arata intr-un comunicatul de presa.

Potrivit sursei citate, reusita se datoreaza si sustinerii acordate de Ministerul Sanatatii programului de transplant derulat in Institutul Fundeni.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/O-suta-de-transplanturi-hepatice_-in-2013_-la-Institutul-Clinic-Fundeni_19296/

lauff lautf laurf