Imprimare

“Reactii adverse la alimente”, conferinta ajunsa la editia a III-a

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Conferinta “Reactii adverse la alimente” a ajuns la editia a III-a, iar in cadrul acesteia, s-au prezentat particularitatile referitoare la reactiile adverse produse de alimente, avand ca invitati atat medici romani, cat si din strainatate.

„Cea de-a treia editie a Conferintei <<Reactii adverse la alimente>> aduce in peisajul diagnostic o serie de noi teste de laborator menite sa puna diagnosticul rapid si cu maximum de acuratete in acest domeniu vast al intolerantelor alimentare”, a spus prof. dr. Carmelo Rizzo, presedintele Academiei Internationale de Nutritie Clinica Roma.

In cadrul acestei conferinte, s-au adus informatii la zi asupra simptomatologiei clinice legate de reactiile adverse la alimente, dar si noi instrumente de diagnostic, interpretarea rezultatelor si elemente noi de terapie nutritionala.

S-au facut clarificari in directia grupelor de afectiuni cu manifestari extradigestive, care isi gasesc explicatia etiologica in alimentatia defectuoasa sau ca urmare a unei intolerante la alimente”, a mai spus prof. dr. Rizzo.

Totodata s-au adus informatii in ceea ce priveste testele genetice cu aplicabilitate in domeniul sportului de performanta. “Cu aceasta ocazie s-a prezentat panelul de teste genetice cu aplicabilitate in domenul sportului de performanta sau testele non invazive in maladia celiaca”, a mai adaugat prof. dr. Rizzo.

Medicii care au vorbit la aceasta editie a “Reactii adverse la alimente” au fost: dr. Mioara Radu, medic specialist, prof. dr. Carmelo Rizzo, presedintele Academiei Internationale de Nutritie Clinica din Roma, dar si dr. Vicenzo Mazuca Mari, director didactic al Academiei Internationale de Nutritie Clinica Cosenza.

Conferinta de presa a fost organizata de Telemedica, centru de referinta al Academiei Internationale de Nutritie Clinica – Roma. ” Cu siguranta Clinica Telemedica si-a propus sa promoveze noul in medicina, care face casa buna cu clinica noastra”, a adaugat dr. Mioara Radu.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/_Reactii-adverse-la-alimente_-conferinta-ajunsa-la-editia-a-III-a_19295/

lauff lautf laurf