Imprimare

Stomatologia ar putea intra in programul national de preventie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii ia in calcul includerea stomatologiei in programul national de preventie, pentru a reduce incidenta afectiunilor, in special la copii, conform Agerpres.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a intalnit cu reprezentantii Colegiului Medicilor Dentisti din Romania (CMDR), principalele subiecte abordate vizand importanta sanatatii orale si impactul ei asupra sanatatii publice, serviciile stomatologice incluse in pachetul de baza, precum si modificarea prevederilor legale ce reglementeaza exercitarea profesiei.

Cu ocazia acestei intalniri, ministrul Sanatatii a reafirmat ca obiectiv acoperirea cat mai larga a urgentelor in domeniu prin existenta unui cabinet de urgente stomatologice in unitatile si compartimentele de primiri urgente, serviciu asigurat prin pachetul de baza.

Reprezentantii CMDR si-au exprimat sustinerea in acest sens si disponibilitatea de a contribui la elaborarea normelor profesionale care descriu urgenta stomatologica.

Ministerul Sanatatii si Colegiul Medicilor Dentisti din Romania vor continua dialogul si vor avea consultari pe toate subiectele si politicile privitoare la medicina dentara.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Stomatologia-ar-putea-intra-in-programul-national-de-preventie_19298/

lauff lautf laurf