Imprimare

ARBACS are un nou presedinte

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Dr. Bogdan Ivanescu este noul presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS) pentru urmatoarele sase luni, conform Agerpres.

Bogdan Ivanescu, care conduce compania Stem SURE, ii urmeaza la conducerea Asociatiei doctorului Tudor Panu, director general Cord Blood Center Medical, care a condus ARBACS in perioada aprilie - septembrie 2013.

Mandatul lui Bogdan Ivanescu a inceput in octombrie, urmand ca, din aprilie 2014, stafeta sa fie preluata de catre dr. Dorin Parciog, director general al Biogenis.

Noul presedinte ARBACS isi propune continuarea politicilor din timpul mandatului lui Tudor Panu, precum si consolidarea parteneriatelor incheiate cu autoritatile competente ale statului.

“Imi doresc ca ARBACS sa sprijine autoritatile statului in actiunile privind facilitarea decelarii si trierii informatiilor pe care romanii le primesc din partea bancilor de celule stem. La momentul actual, pacientul roman este aglomerat, ca sa nu spun intoxicat. Sunt 17 banci de celule stem in Romania - foarte multe comparativ cu numarul de banci per capita din tarile vestice. Cred ca, in maximum doi ani, piata se va stabiliza, iar pacientii vor conta pe acele cateva banci care vor fi de incredere si care, in plus, vor furniza informatii reale”, a declarat Bogdan Ivanescu.

Potrivit acestuia, in prezent, pana la 7% din femeile insarcinate din tara aleg sa recolteze celule stem la nastere.

ARBACS este o asociatie non-guvernamentala, non-profit, independenta si apolitica, care a fost infiintata in anul 2012, la initiativa a trei companii de profil: Biogenis, Cord Blood Center Medical si Stem SURE.

ARBACS colaboreaza cu autoritatile competente in domeniu: Ministerul Sanatatii, Agentia Nationala de Transplant, Registrul Public al Donatorilor Onorifici de Celule Stem.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/ARBACS-are-un-nou-presedinte_19300/

lauff lautf laurf