Imprimare

Patru mii de medici dentisti au participat la proiectul DENT

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aproape patru mii de medici dentisti au beneficiat de cursuri gratuite in ultimii trei ani, prin proiectul DENT (Dinamism, Eficienta, si Noi Tehnologii in medicina dentara), cofinantat din fonduri europene.

“Initial proiectul a fost scris, aporbat si acceptat pentru scolarizarea a 1.500 de medici dentist, si aici ma refer la medicii unici care au participat la cursurile noastre. Am reusit ca la finalizarea proiectului nostru sa atragem 3.900 de medici dentisti, ceea ce reprezinta 40% din numarul medicilor dentisti activi din Romania”, a spus dr. Florin Lazarescu, managerul proiectului si membru fondator al Societatii de Stomatologie Estetica din Romania.

Poiectul s-a desfasurat in perioada octombrie 2010 – noiembrie 2013 si a cuprins o serie de cursuri de formare profesionala, cu teme ca: profilaxie dentara, ortodontie, chirurgie maxilo-faciala, dar si protectia mediului, egalitate de gen, egalitate de sanse si respectarea diversitatii.

Obiectivele acestui proiect au fost: sprijinirea formarii profesionale a medicilor dentisti, participarea la cursuri de specializare si perfectionare, promovarea inovatiei in metode de lucru si organizarea flexibila a muncii, dar si promovarea noilor tehnologii in medicina dentara.

“Ne-am propus ca prin cursurile organizate, cursuri teoretice si practice, prin participarile la cursuri de specializare in strainatate, sa crestem competitivitatea medicilor Romani participanti la aceste cursrui si sa aducem in randul lor tehnologia anilor prezenti in cabinetele de medicina dentara”, a adaugat dr. Florin Lazarescu.

Totodata, aceste cursuri s-au desfasurat la Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara, iar la trei congrese nationale au participat si medici straini.

Proiectul costat 16 milioane de lei, cofinantat din Fondul Social European, si a fost initiat de Societatea de Stomatologie Estetica din Romania (SSER). Partenerii DENT au fost: European Society of Cosmetic Dentistry, Asociatia Nationala Romana de Ortodontie, Asociatia “Societatea Romana de Chirurgie Orala si Maxilo-Faciala”.

“Proiectul DENT a costat in jurul cifrei de 16 milioanede lei. 98% din acesti bani au fost din cofinantare europeana, iar 2% - cofinantare SSER”, a mai spus dr. Florin Lazarescu.
 

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Patru-mii-de-medici-dentisti-au-participat-la-proiectul-DENT_19304/

lauff lautf laurf