Imprimare

Conferinta despre screening sau tratament in cazul cancerului mamar

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cele mai noi informatii despre screeningul, diagnosticul si tratamentul cancerului mamar vor fi aduse in atentia specialistilor, in zilele de 8 si 9 noiembrie, la Bucuresti, in cadrul unei conferinte, conform Agerpres.

“Subiectele abordate in cadrul conferintei cuprind noutati in ceea ce priveste investigatiile imagistice specifice afectiunilor mamare, atitudinea fata de leziunile mamare infraclinice, chirurgia oncoplastica a sanului si diferite tehnici chirurgicale moderne folosite in afectiunile mamare, modificarile genetice legate de aparitia si evolutia cancerului mamar, tratamentele sistemice de ultima generatie ale cancerului mamar, radioterapie high tech. In cadrul conferintei se va discuta despre rolul medicului de familie in depistarea, diagnosticul si urmarirea post-terapeutica a pacientelor”, se arata intr-un comunicat al Societatii de Chirurgie a Sanului.

Printre participanti se numara: prof. dr. Eugen Bratucu de la UMF “Carol Davila” Bucuresti, presedinte al Societatii Romane de Chirurgie, prof. dr. Alexandru Irimie - rector al UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, prof. dr. Mircea Beuran - director al Departamentului Chirurgie de la UMF “Carol Davila”, prof. dr. Alexandru Blidaru - sef Disciplina Chirurgie Oncologica, Departament Chirurgie de la UMF “Carol Davila”, prof. dr. Vasile Sarbu - Universitatea “Ovidius”, Facultatea de Medicina, Constanta, prof. dr. Tiberiu Bratu - seful Clinicii de Chirurgie Plastica si Reparatorie, UMF Victor Babes, Timisoara, dr. Dan Jinga - coordonator Compartiment Oncologie, Spitalul Universitar, Bucuresti.

Conferinta “Cancerul Mamar, Actualitati in Screening, Diagnostic, Chirurgie Oncologica a Sanului si Radioterapie High-Tech” se afla la prima editie.

Aceasta conferinta va fi organizata de organizate de Societatea de Chirurgie a Sanului impreuna cu Centrul de Radioterapie Amethyst.

Societatea de Chirurgie a Sanului, infiintata in anul 2012, reuneste specialisti implicati in diagnosticul si tratamentul afectiunilor mamare, in scopul de a imbunatati practica medicala in acest domeniu.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Conferinta-despre-screening-sau-tratament-in-cazul-cancerului-mamar_19311/

lauff lautf laurf