Imprimare

Noi tratamente in dializa sau transplant, teme ale Congresului National de Nefrologie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aproape trei sute de participanti au fost la Congresul National de Nefrologie, editia a VIII-a, unde au aflat despre noutatile in planul tratamentelor moderne de substitutie a functiei renale, in dializa sau transplant.

Cincizeci si cinci de lectori din tara alaturi de personalitati recunoscute ai nefrologiei europene au prezentat cele mai interesante subiecte medicale, in 15 sesiuni stiintifice si opt simpozioane.

“Congresul National de Nefrologie s-a bucurat de o foarte buna participare internationala si reflecta prestigiul crescand al Societatii Romane de Nefrologie si sigur a adus o serie intreaga de noutati in planul tratamentelor moderne de substitutie a functiei renale, in dializa, in transplant”, a declarat prof. dr. Adrian Covic, presedintele Societatii Romane de Nefrologie.

Subiectele abordate in acest an la Congresul National de Nefrologie reflecta preocuparile actuale ale profesionistilor in domeniu pentru dezvoltarea serviciilor din Romania.

“Pentru comunitatea stiintifica si autoritati, as indrazni sa spun ca modul in care afectarea renala este tratata, reprezinta cea mai frumoasa poveste de success a medicinei romanesti. Cred ca nu trebuie sa ne fie frica de cuvinte, cred ca nefrologia este un model de urmat pentru toate celelalte discipline medicale din Romania”, a mai spus prof. dr. Adrian Covic.

La eveniment au participat personalitati ale nefrologiei europene, precum prof. Francesco Locatelli (Italia), prof. Vladimir Tesar (Cehia), prof. Philip Kalra (Marea Britanie) sau prof. Guy Decaux (Belgia).
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Noi-tratamente-in-dializa-sau-transplant_-teme-ale-Congresului-National-de-Nefrologie_19315/

lauff lautf laurf