Imprimare

Nicolaescu: Institutul Fundeni este elita medicinei romanesti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat miercuri cu prilejul Zilelor Institutului Clinic Fundeni ca aceasta institutie reprezinta elita medicinei romanesti, conform Agerpres.

“Institutul Clinic Fundeni este, dupa opinia mea si sper ca nu ma insel si sa nu supar pe nimeni, elita a medicinei romanesti”, a spus ministrul.

Nicolaescu a vorbit despre buna colaborare dintre Ministerul Sanatatii si conducerea unitatii sanitare, care a avut ca rezultat identificarea acelor puncte ce aveau cu “adevarat” nevoie de sprijin din partea ministerului.

“Eu cred ca ministerul va trebui sa faca mai mult in urmatorii ani. Am convenit cu managerul institutului, dr. Carmen Orban, sa incercam sa realizam impreuna o strategie de dezvoltare in continuare a institutului, astfel incat sa isi poata mentine si creste capacitatea de a fi unitate fruntasa, unitate importanta, unitatea meritorie. Incercam pe strategii generale si apoi pe strategii sectoriale sa alocam resurse financiare pentru dezvoltarea tehnologica”, a mai spus Nicolaescu.

El a mai sustinut ca medicina de calitate trebuie sa dispuna si de tehnologie de inalta performanta iar in urmatorii trei ani, pe baza unui calendar, institutul va putea avea acces la tot ceea ce este mai nou si mai bun in tehnologie.

Ministrului Sanatatii i-a fost acordat un premiu din partea Institutului Clinic Fundeni, ca un semn de recunoastere a sustinerii pe care a acordat-o institutiei.

Realizarile Institutului Clinic Fundeni

Una dintre premierele care au avut loc in anul 2013, la Institutul Clinic Fundeni, este atingerea unui numar record de 100 de transplanturi hepatice efectuate doar de la inceputul anului pana la mijlocul lunii octombrie in cadrul Centrului pentru Boli Digestive si Transplant Hepatic. Astfel, numarul total de transplanturi hepatice din cadrul I.C. Fundeni a ajuns la 500.

De asemenea, au fost efectuate, in perioada iunie 1997 – iulie 2013, 1366 de transplanturi renale, un record pe tara.

O noua premiera care a avut loc in 2013 la I.C. Fundeni a fost realizarea, pentru prima data in Romania, a unor interventii de implant de electrozi pentru tratarea unor afectiuni urinare cronice, metoda care se impune dupa ce tratamentele clasice au dat rezultate.

Ministerul Sanatatii a ajutat Institutul in modernizarea cu aparatura de inalta performanta. O alta investitie a acestui an a fost modernizarea sectiei de pediatrie a unitatii.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Nicolaescu_-Institutul-Fundeni-este-elita-medicinei-romanesti_19319/

lauff lautf laurf