Imprimare

Tehnologii de ultima ora in Oftalmologie, prezentate la Arad

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Tehnologii de ultima ora in tratamentul cataractei si a viciilor de refractie au fost prezentate miercuri, in cadrul unei conferinte organizate de catre Colegiul Medicilor Arad, in scopul informarii pacientilor si chiar medicilor asupra acestor posibilitati de tratare, conform Agerpres.

Dr. Laurentiu Andea, medic primar oftalmolog, membru al Societatii Romane de Chirurgie a Cataractei si Chirurgie Refractiva, a declarat ca pacientii cu varste incepand de la 19 ani in sus pot scapa de diferite probleme ale vederii prin diferite tehnici si metode, insa problema este ca acestea nu sunt foarte bine cunoscute.

“Tocmai din acest motiv, prin organizarea conferintei ne-am propus sa sensibilizam medicii de familie in legatura cu problemele pe care le pune cataracta ca afectiune oculara, cunoasterea simptomatologiei, pentru depistarea cat mai precoce a acesteia si respectiv a metodelor si solutiilor pe care le avem pentru tratamentul acestei afectiuni”, a precizat dr. Laurentiu Andea.

O alta problema prezentata in cadrul conferintei a fost cea a chirurgiei refractive, respectiv a metodelor, tehnicilor, riscurilor si beneficiilor pentru pacient.

“Totodata am prezentat cataracta, ca afectiune a ochiului si tehnicile de ultima generatie in tratamentul acestei afectiuni. Daca in urma cu 10-15 ani, cataracta se opera clasic, acum tratamentul se face prin Facoemulsificare”, a aratat dr. Laurentiu Andea. Potrivit acestuia, este vorba in fapt de o operatie endoscopica prin care se microincizeaza ochiul bolnav, dupa care cataracta este sfaramata cu ultrasunete, iar apoi se emulsifica pentru ca in cele din urma sa fie evacuata.

“Trebuie mentionat ca acest gen de operatii se fac in prezent in Romania, dar numai in cateva centre universitare intre care si Arad, aparatul de ultima generatie folosit numindu-se laser examer”, a precizat dr. Andea.

El a mai aratat ca daca in urma cu 10 ani pacientii romani erau indrumati spre clinici de profil din strainatate, mai ales in Ungaria, pentru astfel de operatii, in prezent nu mai este cazul deoarece dotarile de care dispun unitatile din Romania sunt chiar peste dotarile clinicilor din alte tari.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Tehnologii-de-ultima-ora-in-Oftalmologie_-prezentate-la-Arad_19323/

lauff lautf laurf