Imprimare

Peste 5000 de cadre medicale sunt asteptate sambata la Marsul tacerii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 5.000 de persoane din sistemul sanitar sunt asteptate sambata la Marsul tacerii, care se va desfasura pe traseul Calea Victoriei-Izvor-Palatul Parlamentului.

"Maine este un mars, iar astazi se iau deciziile cu privire la celelalte actiuni pe care le vom intreprinde in functie de raspunsurile pe care le vom primi. Azi vom decide care este drumul nostru: greva generala, sau demisie in bloc si ce actiuni vom desfasura", a declarat presedintele Colegiului medicilor, Vasile Astarastoae.

La randul sau, prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi, a afirmat ca mizeaza, sambata, pe prezenta la mars a unui numar minim de 5.000 de persoane.

"Pana in acest moment nu am reusit absolut nimic pentru ca nu exista nicio decizie clara in acest sens. Vom tot ceea ce depinde de noi pentru a-i face pe toti decidentii din Romania sa inteleaga ca sistemul de sanatate este o prioritate nationala", a spus Sepi, care a precizat ca au fost stranse deja peste 70.000 de semnaturi in favoarea grevei generale.

Totodata, reprezentantul SANITAS a spus ca, in 14 noiembrie, Consiliul National al Federatiei va decide datele de greva de avertisment sau greva generala.

Cadrele medicale solicita, intre altele, alocarea a 6% din PIB pentru sanatate, dublarea salariilor medicilor rezidenti si marirea veniturilor personalului medical.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-5000-de-cadre-medicale-sunt-asteptate-sambata-la-Marsul-tacerii_19328/

lauff lautf laurf