Imprimare

Centru pentru depistarea cancerului de sange, creat la Institutul Clinic Fundeni

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Institutul Clinic Fundeni a lansat luni programul “Energie pentru o sansa la viata", care vizeaza crearea, in cadrul institutului, a unui centru regional de diagnosticare in profunzime a cancerului de sange la copii si adulti, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa al Institutului Clinic Fundeni, programul are o durata de un an si are drept obiectiv imbunatatirea indicatorilor de supravietuire in bolile hemato-oncologice la copii si adulti, respectiv cresterea ratei de supravietuire, de la 50%, la 80%.

In cadrul proiectului va fi sustinut financiar Programul de Diagnostic si Tratament al pacientilor cu leucemii acute si alte tipuri de cancer limfatic, respectiv dezvoltarea infrastructurii de diagnostic prin achizitionarea a doua echipamente performante care vor ajuta la o mai buna diagnosticare si monitorizare a cancerelor de sange.

“Demararea acestui proiect reprezinta una dintre realizarile anului 2013 ale Institutului Clinic Fundeni. Investitia este una extrem de importanta si va contribui major in viitor la managementul afectiunilor hemato-oncologice in cadrul institutului, totul in beneficiul pacientilor care se confrunta cu astfel de probleme”, a declarat doctor Carmen Orban, manager al Institutului Clinic Fundeni, prin intermediul comunicatului de presa.

Potrivit sefului Clinicii de Hematologie si Transplant Medular al Institutului Clinic Fundeni, Daniel Coriu, proiectul va creste numarul de analize realizate in laboratoare de citogenetica si imunofenotipare.

“Daca in prezent sunt efectuate in medie anual 700 de analize, in urma achizitionarii celor doua echipamente vor putea fi realizate anual aproximativ 2.500 analize, avand in vedere existenta unui personal cu inalta calificare in cadrul institutului nostru”, a declarat conferentiar doctor Daniel Coriu, Sef Clinica Hematologie si Transplant Medular, Institutul Clinic Fundeni
Acest proiect a fost lansat cu ajutorul Asociatiei Daruieste Viata si GDF SUEZ Romania.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Centru-pentru-depistarea-cancerului-de-sange_-creat-la-Institutul-Clinic-Fundeni_19335/

lauff lautf laurf