Imprimare

VIDEO: Conferinta internationala Bioceramics, desfasurata la Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Conferinta Internationala Bioceramics 25 se desfasoara pentru prima oara la Bucuresti, intre 7-10 noiembrie, si este organizata de Societatea Internationala pentru Ceramica in Medicina (ISCM) si Societatea Romana de Biomateriale (SRB).

Este prima oara cand a fost aleasa o tara din Europa de Est pentru a gazdui acest eveniment stiintific, ca o recunastere a eforturilor facute de cercetatorii romani”, a spus prof. Iulian Antoniac, presedintele ISCM si al SRB.

Conferinta este structurata in trei mari categorii:

• Biomateriale;
• Aplicatii in Stomatologie;
• Aplicatii in Ortopedie.

Conferinta are loc pentru prima data la Bucuresti si este importanta, pentru ca bioceramicele si biomaterialele sunt folosite foarte mult in medicina, in special in medicina dentara, chirurgie ortopedica, neurochirurgie, chirurgie cardiovasculara”, a mai spus prof. Antoniac.

Scopul evenimentului este acela de a-i reuni pe oamenii de stiinta din cercetarea biomedicala, atat de baza, cat si aplicata. La conferinta participa peste 250 de reprezentanti a 29 de tari de pe toate continentele, din medicina si stiinta materialelor, fizica, chimie biologiesi biomecanica de la universitati, institute de cercetare, spitale si companiile implicate in biomateriale, ingineria tisulara si dispositive medicale.

“Participarea unor pionieri in domeniul materialelor bioceramice cu aplicabilitate in medicina, cum ar fi prof. Tadashi Kokubo (Japonia), inventatorul fluidului biologic simulat utilizat in testarea biomaterialelor sau prof. Larry Hench (SUA), inventatorul si dezvoltatorul biosticlelor in medicina (…) face ca nivelul stiintific al acestei conferinte sa fie deosebit de ridicat”, a mai declarat prof. Antoniac.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/VIDEO_-Conferinta-internationala-Bioceramics_-desfasurata-la-Bucuresti_19355/

lauff lautf laurf